Het geluk. Wat is geluk? Men overtuigt zichzelf er vaak van dat het leven beter zal zijn nadat men getrouwd is, nadat men een kind heeft en nadien, nadat we een tweede kind gekregen hebben.
Later voelen we ons gefrustreerd want de kinderen zijn nog nietgroot genoeg en we denken dat we beter zullen zijn als ze groot zullen zijn.

Men is er dan van overtuigd dat men gelukkiger zal zijn als éénmaal deze stap voorbij zal zijn.

Men zegt zichzelf dat het leven vollediger zal zijn wanneer dedingen beter zullen gaan voor ons, voor onze partner, wanneer men eenschone wagen zal hebben of een groter huis, wanneer men op vakantie zal gaan, of wanneer men met pensioen zal zijn.

De waarheid is dat er GEEN beter moment is om gelukkig te zijndan het huidig moment. Indien het niet nu is, wanneer zal het dan zijn ?

Het leven zal altijd gevuld zijn met te bereiken objectieven of af te maken projecten.

Het is beter om het toe te geven en om te beslissen om NU gelukkig te zijn,nu het nog kan.

Heel lang heb ik gedacht dat mijn leven eindelijk ging beginnen.

Het echte leven !

Maar er is altijd een hindernis op de weg, een op te lossenprobleem, een onbeëindigd project, nog door te brengen tijd, een te betalenschuld. En dan, dan zal het leven beginnen !

Totdat ik besefte dat deze hindernissen juist mijn leven zijn.

Dit inzicht heeft mij helpen begrijpen dat er geen weg bestaatdat naar het geluk leidt. HET GELUK IS DE WEG !

Aldus passeert ieder moment dat we hebben, en meer nog, wanneer men dat moment deelt met een speciaal iemand, speciaal genoeg om onzetijd ermee te delen, en dat men zich herinnert dat de tijd niet stilstaat.

Dan moet men stoppen met studeren, met zijn loon te verhogen, met te trouwen, met kinderen te hebben, met te wachten dat dekinderen het huis uit zijn, of gewoon met te wachten op vrijdagavond, opzondagmorgen, op de lente, de zomer, de herfst of de winter, om te beslissen dat er geen beter moment is dan NU om gelukkig te zijn.

HET GELUK IS EEN WEG MAAR GEEN BESTEMMING !

Er is niet veel nodig om gelukkig te zijn. Het is voldoende om ieder klein moment te appreciëren en om het te beschouwen als één der beste momentenuit zijn leven.

Tijd wacht op niemand. Verzamel ieder moment dat je hebt en het zal vangrote waarde zijn. Deel het met door jou gekozen personen en ze zullen nog waardevoller worden.