Zal het goede het kwade overwinnen? Wanneer mensen bezig zijn om het goede te verwezelijken in hun omgeving zijn er altijd personen of invloeden die dit willen verhinderen.


Het is het kwaad dat altijd om ons heen is. Ook bij mij gebeurd dit en soms is het heel moeilijk om dan in je kracht te blijven. Het kan je zodanig uit het lood slaan dat je jezelf afvraagt of het wel goed is om hiermee bezig te blijven omdat het vaak gaat ten koste van jezelf. En dan zeg ik: "Ja, blijf op de weg die je gaat en laat het kwaad je hier niet van afbrengen".

Zoals je kunt lezen in de bijbel. Jezus had 12 apostelen waaronder Petrus en Judas. En zo zit het ook met de mensen om ons heen. Op de 12 mensen die om ons heen zijn zit een Petrus die jou zal verloochen als het ten koste van hem zelf gaat en een Judas die je altijd zal verraden omdat het in zijn genen zit.
Vergeet nooit, ook al is alle schijn tegen: Eens zal het goede het kwaad overwinnen. Maar dan moeten wij wel onze koers blijven varen, ook bij zwaar weer, en steun zoeken bij elkaar op onze weg naar een betere wereld.