Reiki, een bron van energie. Allereerst wil ik u iets vertellen over de herontdekking van de genezende symbolen van Reiki.

 Deze symbolen kreeg Dr. Usui nadat hij 21 dagen vastend en alleen op een berg verbleef vanuit de kosmos aangereikt. Nadien heeft hij deze symbolen overgebracht naar anderen en tot op de dag van vandaag worden deze overal ter wereld via de Reiki Masters doorgegeven aan hun leerlingen wanneer zij ingewijd worden in één der Reiki Graden zodat zij hier zelf mee kunnen werken of om, als ze zelf Reiki Master zijn, door te kunnen geven aan hun eigen leerlingen.

Toen ikzelf in contact gekomen was met Reiki en voelde wat het voor mij persoonlijk betekende, wilde ik niets liever dan dat alle mensen ook dit geluksgevoel konden ervaren. Het is daarom waarom ik wilde doorgaan als Reiki Master. Ook dat heeft heel veel voor me betekend. Ik kreeg inzicht in mezelf en kon op een heel andere manier met dingen omgaan. Ik zeg ook altijd: Master wordt je niet door een inwijding of certificaat maar door de groei in jezelf, een groei die je ego overstijgt. Je wordt master over je eigen gevoel en emoties en het is dan pas dat je jezelf Master mag noemen en andere mensen mag inwijden want iedereen heeft er recht op om door een echte (Master) te worden ingewijd.