Een medium is een tussen schakel tussen de Goddelijke en aardse wereld. Je krijgt vaak de vraag waarom heeft de ene mens dit wel en de ander niet?

Dit heeft te maken met het vertrouwen in die Goddelijke wereld. Je kunt het ook zien dat je een soort vertrouwenspersoon bent. Niet alleen de mensen hier op aarde moeten vertrouwen in je hebben maar ook de Goddelijke wereld moet dit vertrouwen hebben om goed te kunnen werken. En hoe kun je dit vertrouwen verdienen? Door zelf te durven vertrouwen!

Als men bij een bedrijf gaat werken en je hebt geen vertrouwen in je werkgever, zul je ook nooit een vertrouwensfunctie krijgen. Heb je wel vertrouwen in wat je werkgever je te vertellen heeft zal je ook meer vertrouwelijke informatie tot je krijgen en zo is dit hetzelfde met die Goddelijk wereld. Wil jij hiervoor werken en open jij je hiervoor dan krijg je alle informatie die je nodig hebt om andere te kunnen helpen. Dit komt omdat ze jou vertrouwen en omdat jij op hen vertrouwt.

Daar vertrouwen de basis is voor een medium om te mogen werken voor de Goddelijke macht moet deze over nog meer kwaliteiten beschikken. Zo moet men heel integer, bescheiden, eerlijk en zeker heel nederig zijn. Een medium moet er zich steeds van bewust zijn dat de gegevens die zij door krijgt komen van een hoger plan en geen weten is van henzelf. Daarom moet men altijd tijdens een sessie de eigen mening uitschakelen. Dan werk je het zuiverst.